Език :
SWEWE Член :Логин |Регистрация
Търсене
Енциклопедия на общността |Енциклопедия Отговори |Знаете въпрос |Vocabulary Knowledge |Качи знания
Предишен 1 До Изберете Pages

Старогръцката скулптура

През Western художествена традиция, древната гръцка скулптура заема много важно място. Гръцкото изкуство е идеалист, строг, подчертавайки сходствата, елегантна и изискана, с външната форма на вътрешна сила, която се застъпва за модел на западното изкуство модел може да се каже, че древна Гърция започна. Древногръцки митове и легенди чест изкуството на древногръцката скулптура е източник на гръцки красива фантазия природата и обществото, те вярват, че Бог и човек да има същата форма и характер, следователно, древногръцките скулптури се отнасят хората да оформят образа на Бога изображение и да му дадете по-желателно по-съвършена форма на изкуство.Етапи на развитие

Craft скулптура

Микенски гръцки град, разположен в южната част на полуостров Пелопонес, на изток. Настъпили в културата на този регион Yinmaixini носи името на града, известен като "култура микенската" се превърна друг важен култура критски след култура.

В записите на Омир, Омир използва "мулти-злато" е дума да се опише Микена. В действителност, това не е богата на злато, но златни и сребърни съдове продукти доста развита, което се дължи на хората с микенските златни държави производителки, по-специално създаването на директна търговия с египтяните, най-забележителното е злато маска, златен вино и така нататък. Археологическите открития в допълнение към днешния Lions Gate чужбина с декоративни рисунки, скулптури художествени постижения главно в продуктите, златни и сребърни съдове нататък.

Животните скулптура на вино технология се използва широко. "Lion стъкло" е направен от златен варак побой, изображението на реалистичен тон, се фокусира върху декоративна дърворезба, кратко резюме на основните функции изображения, показващи лъв. Най-интересното е на два справят високо стъпало "гълъб стъкло" необичайна форма, тази форма на стъклото в епос "Илиада" и е имало описание: "застана до чаша, донесена от дом за стари хора от него инкрустиран с гвоздеи златни, ухо чаша говорим общо четири, като всеки от гореспоменатата ухо стоеше златен гълъб, като се клъвна да пия, говорим ухото вследствие на опашка два подкрепа "Това е истинската запис. "Epic" няма историческа основа.

Golden Mask е на погребение стоки, направени да имитират починалото лице, обикновено покриват самоличността на починалия благородно лице, тези маски всъщност племенен лидер портрет. Така че всеки има функции маска за лице: някои дебели вежди, а някои бледо веждите леко сега, някои от устните му. Микенските маски, които покриват митниците за мъртвите, древните египтяни вече се използва, и е налице значителен религиозен смисъл: на починалия оставил безсмъртни лицето, така че на починалия душата скита бъдеще Quartet могат да намерят своето местоназначение. Микенските маски са произведени с този религиозен смисъл, все още няма никакви исторически доказателства.

Aegean Art от географската среда на египетското изкуство изглежда да се вземе преди и след с гръцкото изкуство, но това в никакъв случай не означава, че изкуството на египетското изкуство и гръцки посредник. Егейска област скулптура с националните, местните характеристики, личностни характеристики на този вид изкуство се проявява не само в състава, но и в естетическо съзнание. Aegean изкуство образ на хората от визуално преживяване за разлика от Египет и фараона, както за да се поклони на боговете, още е царят на боговете и незачитане. Творчеството им директно с реалния живот на хора свързани с древната египетска форма на изкуство по-лесно, отколкото физически, с чувство за ритъм и хармония и колебания ритъм.

Възход и падение на остров Крит след унищожаването Троянската война на Троя, Микена избледняване, един куп варварски номади, които южно Атика, генерирането на древни цивилизации ще се превърне в руини под желязната пета. Но в тази цивилизация върху руините на древногръцкия порода цивилизация. [1]

Гръцки Sculpture

Тъй като унищожаването на варварите от север на юг Крит и микенската цивилизация, гърците бяха принудени отново да създадат своя собствена цивилизация. Гръцката цивилизация вече в гръцката митология, архитектура и скулптура.

Гръцката скулптура на четири периода, а именно Омир период (12-ти в. пр. Хр -8 ​​век), Yin Hema епос е само писмени исторически сведения от този период на име; архаичния период (750 г. пр. Хр -6 век), защото скулптура на този период е кръстен на древния Zhizhuo стил; класическия период (втората половина на 5 век пр.н.е. - 334 пр.н.е.), позовавайки се на края на персийските войни на Александър Велики на Македония започна изток; елинистичния период (334 г. пр.н.е. -30 години), се отнася до унищожаването Roman Птолемеите Египет този исторически период. [2]

Омир период

- Източникът на древногръцката скулптура

Омир началото на периода, въз основа на северната половина на полуострова от гръцките дорийци като символ на юг, около 12-ти век преди новата ера до 11 век. Този период е племенно общество е влязъл в желязната епоха, той се променя Омировия период на социален пейзаж: частната собственост и клас продукти, произведени на диференциация в робство, който надделя по време на първоначалното политическа демокрация. Хоумър трябва да свърши, когато ръководният орган на племето започва преходът към националните институции.

Както Виктория юг, остров Крит и микенската култура е била унищожена, гръцката култура трябва да започне от нулата.

От 12-ти век преди Христа до 8-ми век, почти четиристотин години, преди време, много малко остава на исторически чл. Както Омир събиране направи на този етап, и отразява духа на епохата, така наречен "Омир". Homer се позовава на "Илиада" и "Одисея", според легендата, на известния древногръцки поет Омир направи сляп. Това два епична ранната гръцка цивилизация, енциклопедии, както Платон казва: "Омир цялата гръцка култура." С други думи, не знам, не ще бъде в състояние да разберат Омировата гръцката цивилизация. Това от своя страна неминуемо ще включва гръцката митология, и затова може да се каже, че ако не можете да разберете гръцката митология Гръцки поскъпване скулптура чл. Маркс е казал, че гръцкият мит "не е само гръцки арсенал изкуство, но нейната почва." Омир гръцката митология, е формирането период, повърхностни познания на някои гръцки митове, за проучване и оценяване на гръцки, римски и, по-късно изкуството на Ренесанса има много важно значение.

Гръцки бог на самостоятелно в Бога серия, наречен "Боговете на системата Olympus", след две поколения. Само при липса на космическия хаос пред Бога - Ka Еси. Ka Esi родила богинята Гея земята, и Божиите дълбочини Тартар, Ерос, мъжки бог Eruibosi нощ, нощ богинята Никс. Две нощ Бог ражда египетски богове Intuit пространство ухо, и в деня Goddess Той мастило рисунка, Death Танатос Tower, сън бог Hypnos. Земята богиня Гея Здраве убийството Northrop украински Отец, баща и майка комбинира с шест мъже и шест жени студентите: Titan богиня дъщеря каза, момчето нарича Titans. Отец притесняват за децата си за завземане на властта, те изведе Titan богове затворени в Тартар. The Asia насърчавани най-малкият син на Кронос срещу баща си, ранени баща падне на земята да роди Nemesis и гигант Eli Nie Si Ji Jiasi на Бога, която е предшественик на Protoss.

Отец Кронос взе правилната комбинация със сестра си Рея роди шест мъже и шест жени, най-младият е наречен Zeus. Късно заменя баща си Зевс да доминират в света, но също така и с братя и сестри и деца на Бога, за да се образува ново семейство серия, живеещи в гръцката поклонение на свято Mount Olympus. Обикновените хора в областта, към която този бог богове са предимно потомци на отдела и тяхното възпроизвеждане. Бащата на боговете Зевс, името на Юпитер, отсъждайки в небесното царство, земята, мълния такса, известен също като богове; Hera, известен също като Juno, отговарящ за облаци, бури, светкавици и гръмотевици, заявявайки, че бог на небето. Сестра на Зевс Di Mi специална, наречена надпреварата за Шри Ланка, е богът на реколти. Брат на Зевс наречен Хадес, управлявали подземния свят и дълбоко страната, друг, наречен Poseidon, отговарящ на океана, известен като Poseidon. Роден син на Зевс и Лето Аполон, бога на слънцето, неговата дъщеря Артемида, известен също като Диана, богиня на лова и луната; Zeus и Tin Hau Джуно родиха двама сина, един наречена Арес, наречен Марс , отговаря на войната, наречена Арес; друг, наречен Хефест, известен също Waer Gang, е бог Вулкан и занаятчии. Зевс и планина богинята Maia първороден син Хермес, известен също като Меркурий, пратеникът на боговете Зевс и пратеници. Зевс и богинята морето Дион роди дъщеря на име Афродита, известна като Венера, някои каза, че Венера е родена от вълните на морето, тя е богинята на любовта и красотата. От гледна точка на генеалогията Protoss, гръцката митология очевидно е продукт на примитивното общество брак група. Духовенството са различни природни явления не разбирам хора с въображение и опит да се завладее силите на природата с въображение, доминиращите сили на природата, и по този начин да се визуализира на природните сили. Което, както Енгелс казва: ". По силите на природата са персонифицирани Бог първоначално е създаден"

Архаичен период

8 век преди Христа до шести век, гръцкото общество е претърпял огромни промени, властта на племенните вождове са изчезнали напълно примитивен срив в гръцката форма на робство, робство започва да строи град-държава. Защото земята безплодна града все остри противоречия между страните, водещи морската експанзия и колонизация. Тези два аспекта взаимодействат един с друг и да насърчават взаимно, така че гръцката политическа и икономическа скоро се превръща в средиземноморския свят мощна сила.

С течение на времето на Омир, само няколко малки статуя скулптура чл. Real историята на древногръцката скулптура дома трябва архаичния период започва. Защото древногръцката скулптура, най-важната човека скулптура през този период, за да положат основите.

Френски историк на изкуството Taine каза: Гръцки има универсално човешко изкуство изпълнение, е по-подходящ за изкуството на митниците и националния дух, а може би и по-често и по-съвършена изкуството, това е скулптура. Body Sculpture е древногръцката скулптура на короната.

Хората от древността са съхранени издълбани портрети на мъже и жени, можете да получите един поглед на човешките постижения цивилизацията на детството. Архаичен период основно млад мъж портрет скулптура статуя голото тяло, гърците, наречен "Kuluo Si" (което означава "млад човек"). Статуите в тялото и съотношението мускулна структура аспект в близост до истинско човешко тяло, изражения на лицето започва да се оживяват, появи усмивка. Без значение каква е идентичността и професията на хората използват този израз усмихнати, се превърна в единна стила на времето, по-късно известна като "архаичен усмивка."

Преход

В гръцкото изкуство в процеса на развитие, от развитието на класическата древност средата на преходния период, отнасящи се до първата половина на 5-ти век пр. Хр. През този период Гърция преживя персийски инвазия срещу известния персийски война. Известната битка при Маратон в този период. Персийската война има дълбоко влияние върху древна Гърция, гръцката култура суровата битка силен патриотизъм и духа на упорита работа, в резултат на голяма изкуството на трагедията. Скулптура появи в боевете, да пеят на темата за подвига, дали тя е извършването на мит или реалност произведения тема с архаичната епоха са различни, и "архаичната усмивка." Старк контраст. Разработени с строг стил Zeitgeist: от статично положение спортни резултати волан стремим дори интензивно действие; представяне фигури от миналото, само за положителното развитие на различните аспекти на изпълнението фигури. Повече специалистите дърворезба умения, и постепенно се образуват добре сложен, точна структура, орган ясно на "бучки" система. Представителни творби от този период, "шофьор", "Посейдон", "Luduoweiqi облекчение трона" и "Li Qieya бронзова статуя" и така нататък.

Класическия период

Персийската война продължила половин век, и в крайна сметка до гръцката победа приключи. В War персийски, гръцката градове-държави Атина е главен и града са били подложени на опустошенията на войната, но победа във войната иззети огромно богатство, но и за гръцката икономика да процъфтява. Като началник на град Атина, чуждестранни сюзерен идентичност да разработят свои собствени сили, вътрешни демократичната политика към хората с по-голямо богатство и свобода, така че Атина стана просперираща Европа най-красивите градове, но и в Атина от BC 5 век е навлязла в "нова ера на просперитет Chris Бъри."

Chris Бъри е хитър политик, той се грижи за най-бедните цивилни, дори в аристокрацията, е забранена от законодателството разбиване роби. Той е също така активно насърчава културни и художествени владетели построили цяла Гърция в Атина изкуства и образователен център. Той каза: "Ние не сме забравили духа на умората си почине, начина ни на живот е от дома", "Ние сме от красотата на хората." Гръцки философи и художници често гости на Честта. Peak от най-големите класически Phidias скулптор е негов приятел. Както мъдрите грижи и застъпник Chris Бъри, гръцкото изкуство в най-проспериращите период.

В класическия период на древногръцката скулптура след появата на нов просперитет, скулпторът, които изследват и създават нови, уникални архаична програма, се опитва да се издигне на фондацията в центъра на човешкото тяло на тежестта ще се движат един крак, така че естествено се проявява в някои от другия крак Динамични, от реалния живот цифри да показват различни спортен. Това е най-древната естетика художници на новите развития означава за хората и красотата на човешкото тяло скулптор повишаване на осведомеността. Произведенията на този период, за да създаде перфектното тяло близо до реалността.


Предишен 1 До Изберете Pages
Потребител Преглед
Все още няма коментари
Аз искам да коментирам [Посетител (3.234.*.*) | Логин ]

Език :
| Проверка на код :


Търсене

版权申明 | 隐私权政策 | Авторско право @2018 World енциклопедични познания