ПредишенСледващото

Мода Древна Гърция. Дрехи в гръцки стил.

В продължение на много хиляди години древните гръцки дрехи персонифицирани красота и финес, и по-древната история на модата не екстравагантни стилове и пищните щампи, които биха могли да надхвърлят предпазливи гръцки стил!





Мода Древна Гърция

Древна Гърция облекло подчертава красотата на женското тяло и добре маскирани фигура недостатъци - или пълнота не е идеална форма на крака.

Древна облекло визуално протегна силует и прилича на мрамор колона древни храмове: плътен цвят плат снежнобял, драпирани в голям брой вертикални гънки, с акцент върху талията линия.







Класически дрехи на древна Гърция се подчини на основните изисквания на модата на тези години са били използвани само определени размери на плат, дрехи липсват кройката и тя умело драпирани древногръцките майстори.

Гръцки обувки, създадени по същия прост стил - сандали се състоят само от плоски еднолични и тънки кожени каишки.

Освен елегантни и леки сандали, жена Гърция носеше червени кожени обувки с връзки.

Златни накити и сложни прически на древните хора са завършили този изискан и елегантен костюм. Техническият прогрес от времето позволено да използват гръцките елитни копринени чадъри, бижута и други аксесоари.

Историята на модата на древна Гърция

Създатели на гръцките мода станаха обемни облекла, създадени без рязане и шиене. Първите дрехите на древните гърци е тежки и масивни - населението е покрита с квадратни парчета вълнен плат (мъжки род "hlen" или женски "peplos"), който е монтиран на раменете си.

Под влияние на египетската култура и появата на нови материали гръцки облекла мутират и стават все по-елегантни!

За подмяна на тежки и hlenu peplos "туника" дойде в кратък период от време, което е омрежен риза случай, украсена с малки гънки.

Хийтън носени на кожата: къса рокля беше ежедневни облекла почти цялата мъжкото население на Гърция, и дълги ризи бяха привилегия на аристокрацията.

В съблекалнята на жените, също са се променили и има нови елементи на горно облекло с ръкави. Праисторическите peplos също мутира, става все по-цветни и ярки, многоцветни му бродирана кърпа и разнообразие от древни геометрични мотиви.

Нови бои, внасяни от съседните страни, гърците насищат дрехи в ярки цветове: шафран дрехи и лилаво става модна тенденция на тези години.

Мода Древна Гърция

Мода Древна Гърция


В гръцката мода, нови видове дрехи: един среден наметало "Фарос" дължина и нос "hlaina", която се носи над туника.

Елегантен и скъп Кейп Фарос могат да носят само най-заможните слоеве на населението на Гърция, както и аристократи с удоволствие, облечена в ярко лилаво кърпа от луксозни египетските материали, както и гърци с ниски доходи са се задоволява с по-скромни пелерини на най-евтините материали.

Фарос по-късно се удължи, той е придобил голям брой гънки, и се нарича "gimation": той се влюбва в една възрастна гърци, млади хора и жени, които го носели в по-студените сезони.

Мода Древна Гърция


Дълги шлифери останаха привилегията свободните жителите на Гърция - робините било забранено да се носят gimation и те се използват къси палта.


Продължителен гръко-римската война накара населението на икономиката и на мода прост и дискретни тоалети.

След добрите египетски рисунки, в Гърция започнаха да се появяват и останалите ориенталски тъкан - китайски коприна и индийски памук.

Губим и леки рокли с меки драперии се превърне в източник на традиционен гръцки стил, която е популярна в древния свят.

Мода Древна Гърция


Sides туника започват да шият от ханша надолу в историята на модата, тя се появи на първата подобие на пола. След известно време, палто с шев на раменете става дрехи в "унисекс" стил за всички хора на Гърция.

Мода Древна Гърция


Мъжете носят риза без колан и закрепени над лявото му рамо gimanty и жени драпирани туника под гърдите, създаване на допълнителна сума, както и носенето на нос "диплома", който е прикрепен закопчалка на дясното рамо.

Gimanty кръст беше монтиран на гръдния кош, а краищата са били хвърлени зад гърба му - за по-добър баланс в неговото обесване палто ъгли шивачи зашити малки железни пластини.

Войниците и туристи предпочитат да носят къси и леки палта "мантия" ( "hlamisy") в комбинация с плоски шапки "Petasos" ( "Pilos"), както и най-различни кожни капачки.

Особено внимание бе отделено на гръцката мода и дамски прически, които дадоха на пълнотата на цялата древна изображение.

Мода Древна Гърция


Древните прически са съществували в два варианта: къдрава коса, мека коприна пада върху раменете или високо коса с плитки и възли zadekorirovat различни бижута.

Сложни и много сложни прически със злато окото на косата са древногръцките "проститутки" тайландците и почивка уважаван женско население предпочита прост и скромен стил.

Мода Древна Гърция

Модерни прически в древния гръцки стил


В допълнение към оригиналните прически, ръководител на жените украсени кратко прозрачни капаци и сламени шапки. Модата е облекло с закачливите печат ивици и геометрични фигури, както и откровени и ярки тоалети цветни ленти стават популярни сред гръцките "проститутки".

Модерен и стилен неща, които на времето стават пъстри палта и порфира, бродирани с модели и сцени от гръцката живот, както и многоцветни женски peplos.

Гърците Жълтите peplos облечени по време на празници и други тържества и алени дрехи се превръща в символ по време на войната.

В бъдеще, най-популярните женски дрехи остава лека плисирана туника на многоцветни бельо с ръкави или без тях, на върха на която гръцките дамите са "Фарос" - шал, който се носи през рамо.

Мода Древна Гърция

Над туниката млади гръцки жени носеха плътно прилепнали наметало "pallulu", отваряйки ръцете и шията му.

Новогръцки традиционно облекло се състои от бяла риза с широки ръкави, сини панталони и бяла плисирана пола, жилетка и син или червен колан.

Според традицията, критяните да носят шапка на главата си, фес със синя шапка, черна шапка или шал с ресни.

Мъжете допълват облеклото си декоративна верига висящи от врата му, ботуши и кама пъхна в колана си.

Екипировки съвременните жители на Гърция - комбинация от бельо, пола, престилка и къси ботуши.

Kritchanki носят традиционни шапки: шалове, или малки червени шапки. Съвременните гърци се обличат в тези костюми само за празниците, и по-младото поколение вече има удобни и практични дрехи на европейските дизайнери.

Финият красотата на древните красоти и вдъхновява много съвременни дизайнери, които създават елегантна и женствена колекция от дрехи в гръцки стил!

Рокля гръцки стил е модерен тенденция много сезони на мода, и това е предпочитан от жените с добър вкус и чувство за стил.

Мода Древна Гърция


Основни характеристики на роклята в гръцки стил - прав силует, надценява кръста, многопластова прозрачен плат, чаршаф и голи рамене.

Дълго пухкав рокля и гръцки стил дизайнери препоръчваме носенето на обувки с високи токчета и рокли с голи рамене украсяват лъскави гривни.

Гръцки стил - хармонични пропорции и перфектна кройка рокли, символ на древната елегантност!

Сватбени рокли в гръцки стил са фаворити на всяка модна колекция - женственост на тези сватбени рокли, както и тяхната бяла злато гама наслада и очароват най-взискателните клиенти!

Дизайнерите продължават да се създаде течаща рокля с вертикални плисета и ярко декоративно покритие, както и прозрачни шифонени ризи, комбинирани с елегантни кожени сандали станаха популярни хитове на женския гардероб!

Модни тенденции в гръцки стил - асиметрична рокля оголи едното рамо самостоятелно или заедно с Филипс перде на гърдите.

Модерна рокля в древния гръцки стил

Мода Древна Гърция

Мода Древна Гърция

Мода Древна Гърция

Мода Древна Гърция







Свързани статии

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!